Tehokas kotihoito eturauhastulehdukseen

Asiantuntijat kutsuvat eturauhastulehdusta eturauhasen tulehdukselliseksi vaurioksi. Tilastojen mukaan tämä patologia havaitaan pääasiassa 30-vuotiailla ja sitä vanhemmilla potilailla. Patologia kehittyy pääasiassa lantion rakenteiden pysähtymisen taustalla. Yleensä eturauhastulehdus jaetaan tarttuvaan ja ei-tarttuvaan. Monet miehet eivät kiirehdi lääkäriin, vaan etsivät menetelmiä eturauhastulehduksen hoitoon kotona. Tämä on väärin, koska eturauhasen tulehdusta voidaan jo hoitaa kotona, sinun on vain mentävä urologille, tehtävä tutkimus, jonka jälkeen lääkäri määrää tarvittavat lääkkeet, joita potilas voi ottaa itsenäisesti sopivan hoito-ohjelman mukaisesti.

Ennen eturauhastulehduksen hoidon aloittamista on neuvoteltava urologin kanssa.

Eri muotojen eturauhastulehduksen hoito

Eturauhastulehdus on eri alkuperää, ja siksi heidän lähestymistapansa hoitoon on erilainen.

 • Krooninen eturauhasen tulehdus. Kroonista eturauhastulehdusta hoidettaessa on välttämätöntä välttää hypotermiaa, jos halu ilmenee, sinun on lievitettävä itseäsi, et voi sietää sitä, on myös tarpeen estää ummetusta ja suorittaa voimistelu aamulla. Lääkärit määräävät yleensä lääkkeitä, kuten antibiootteja, tulehduskipulääkkeitä ja masennuslääkkeitä.
 • Bakteerimuoto kehittyy bakteeripatogeenisten mikro-organismien tunkeutumisen vuoksi eturauhaseen. Tällaisen tulehduksen monimutkainen hoito sisältää antibioottien (fluorokinolonit, makrolidit tai penisilliinit), tulehduskipulääkkeiden, rauhoittavien lääkkeiden, alfa-salpaajien jne. käytön. Laihdutushoitoa tarvitaan välttäen rasvaisia ja savustettuja, mausteisia ja marinoituja, suolaisia ja prosessoituja ruokia, kahvia. ja sooda, alkoholi ja säilykkeet.
 • Akuutin eturauhastulehduksen hoito on aloitettava välittömästi. Lääkäri määrää eturauhastulehduksen tehokkaan hoidon kotona akuutin patologian yhteydessä. Siihen kuuluu lääkkeiden ja hunajan ja kurpitsansiemenseoksen pallojen ottaminen. Kun akuutti tila on helpottunut, voidaan tehdä hierontahoitoja.
 • Kongestiivinen eturauhastulehdus voidaan hoitaa melko menestyksekkäästi kotona. On suositeltavaa ottaa määrättyjen lääkkeiden lisäksi kurpitsansiemeniä ja mustaseljan mehua, persiljan siemenkeittoa jne.

Eturauhastulehduksen hoito kotona on täysin mahdollista, mutta alustava kuuleminen urologin kanssa on edelleen tarpeen patologian pahenemisen välttämiseksi.

Kuinka hoitaa eturauhasta kotona

Eturauhastulehduksen nopeaan hoitoon kotona käytetään monenlaisia lääkkeitä. Monimutkainen hoito sisältää lääkkeiden käytön sekä perinteisen lääketieteen, mukaan lukien yrtit ja apiterapia, mehut ja voiteet, kylpyt jne. Kansanlääkkeiden lisäksi älä unohda terapeuttisia harjoituksia, jotka oikealla tekniikalla auttavat nopeasti poistaa eturauhasen tulehdus.

Mies suorittaa terapeuttisia harjoituksia eturauhastulehduksen hoitoon

Patologian muoto vaikuttaa suoraan lähestymistapaan miesten eturauhastulehduksen hoitoon kotona. Jos eturauhastulehdus ei ole bakteeriperäinen, se esiintyy kroonisessa muodossa, ja bakteeriperäisellä tulehduksella voi myös olla akuutti kulku. Vain urologisen konsultaation jälkeen yhdessä lääkärin kanssa voit valita sopivimman hoidon kotona. Monet asiantuntijat myöntävät, että eturauhastulehduksen kotihoitoon on olemassa melko tehokkaita kansanlääkkeitä ja menetelmiä, mutta on parempi käyttää niitä lisäapuna. Ne auttavat torjumaan eturauhastulehdusta ja nopeuttavat potilaan toipumista.

Lääkkeet

Tartuntaperäiseen, bakteeriperäiseen eturauhastulehdukseen potilaille määrätään antibiootteja. Nämä lääkkeet ovat melko erilaisia, joten voit valita lääkkeen eturauhastulehdukseen jokaiselle potilaalle. Lääkkeitä määrätään myös turvotuksen ja kouristuksen poistamiseksi, kipulääkkeitä ja tulehduskipulääkkeitä sekä paranemista nopeuttavia lääkkeitä.

Eturauhastulehduksen lääkehoito sisältää yleensä sisäisten lääkkeiden lisäksi myös paikallisia aineita, kuten peräpuikkoja ja mikroperäruiskeita. Peräpuikot ovat keinotekoisesti syntetisoituja tai kasviperäisiä; niillä voi olla antibakteerista tai anti-inflammatorista vaikutusta. On erittäin kätevää käyttää peräsuolen peräpuikkoja eturauhastulehdukseen. Ne asetetaan suoraan peräaukkoon ohittaen ruoansulatuskanavan, joten ne eivät vaikuta negatiivisesti mahan ja maksan rakenteisiin. Näin potilas voi välttää myrkylliset vaikutukset.

Eturauhastulehduksen hoito kotona mikroperäruiskeilla ei ole yhtä tehokasta. Voit käyttää erityisiä farmaseuttisia liuoksia tai valmistaa peräruiskeseoksen itse. Käytetään myös lääkkeitä kapseleissa tai tableteissa. Myös eturauhastulehduksen hoito kotona sisältää hormonaalisten lääkkeiden ja immunomodulaattoreiden, lihasrelaksanttien ja α-salpaajien käytön. Jokaisella lääkkeellä on omat vasta-aiheet, joten ne on otettava tiukasti urologin määräämällä tavalla.

Eturauhastulehdus voidaan hoitaa peräruiskeella

Lääkeinfuusiot

Lääkekasvien infuusiot ovat erinomaisia eturauhastulehduksen parantamiseksi kotona. Hyödyllisiä reseptejä on paljon.

 1. Hazel lehdet ja kuori.Raaka-aineet on haudutettava ja jätettävä kannen alle tunniksi. On parempi käyttää nuorten puiden kuorta ja lehtiä. Lasillinen kiehuvaa vettä riittää suurelle lusikalle murskattua raaka-ainetta. Infuusio suodatetaan ja otetaan neljä kertaa päivässä, ¼ kuppi. On olemassa mielipide, että tämän lääkkeen viikon käytön jälkeen eturauhasen tulehdus voidaan parantaa kotona.
 2. Aspen kuori.Tämän lääkkeen valmistamiseksi sinun on kerättävä kuori nuorista haapapuista varhain keväällä ja kuivattava se uunissa. Sitten 100 g murskattua kuorta kaadetaan 200 ml: aan vodkaa ja pidetään 2 viikkoa pimeässä kaapissa ravistaen joka päivä. Sitten tuote suodatetaan ja otetaan 20 tippaa 100 ml: aan vettä kolme kertaa päivässä. Hoidon kesto voi kestää useita kuukausia.
 3. Kukkiva Sally.On tarpeen kaataa suuri lusikka hienonnettuja yrttejä lasilliseen keitettyä vettä ja jättää tiiviisti suljetun kannen alle 40 minuutiksi. Infuusio suodatetaan ja juodaan kolme kertaa päivässä suurella lusikalla.
 4. Aloe ja hunaja.Sinun täytyy jauhaa puoli kiloa yli 3-4 vuotta vanhempia aloelehtiä ja sekoittaa massa puoleen kiloon hunajaa, sekoita huolellisesti. Sitten tuloksena olevaan seokseen lisätään puoli litraa kuivaa punaviiniä ja pidetään 5 päivää pimeässä kaapissa. Ota iso lusikallinen useita kertoja päivässä tulehtuneen eturauhasen hoitoon kotona kuukauden ajan.
 5. Toinen tapa päästä eroon eturauhastulehduksesta kotona on ottaaginseng tinktuura. Juuri kaadetaan 50-prosenttisella alkoholilla ja säilytetään vähintään kaksi viikkoa. Valmis tinktuura otetaan joka päivä, 20 tippaa. Lääke on vasta-aiheinen unihäiriöille ja kohonneelle verenpaineelle.
Lääkekasvit infuusioiden valmistukseen eturauhastulehdukseen

On suositeltavaa sisällyttää nämä lääkkeet eturauhasen tulehduksellisen patologian hoitoon kotona lisäterapeuttisena vaikutuksena.

Keitteet eturauhastulehdukseen

Eturauhastulehduksen hoito keinoilla, kuten keittäminen, on tehokasta. Voit valmistaa lääkkeitä oksistapähkinänruskea. Sinun on otettava ohuet nuoret oksat, kaada kiehuvaa vettä niiden päälle ja keitä puoli tuntia. Oikein valmistetulla lääkkeellä on punertavanruskea sävy. Saatu neste tulee ottaa suun kautta tai käyttää istumakylpyyn.

Yrttien ja muiden kasvimateriaalien, kuten kastanjoiden, keitteet ovat myös hyödyllisiä. Sinun on jauhattava tuoreet kastanjankuoret ja hauduttava se kiehuvalla vedellä, lämmitettävä juomasäiliötä kylpylässä puoli tuntia, sitten jäähdytettävä ja otettava keittäminen teen sijasta joka päivä. Eturauhastulehdusta voidaan hoitaa myös kypsillä kastanjoilla. Sinun täytyy jauhaa kuori, kaada kolme suurta lusikkaa murskattua raaka-ainetta lasillisella kiehuvaa vettä ja hauduta sitten miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Sinun tulee juoda tämä lääke isossa lusikassa ennen ateriaa.

Monia hoidetaan onnistuneesti kasviperäisillä lääkkeillä. Esimerkiksi keite karhunmarjan, koivunlehtien ja siankärsän sekoituksesta. Kaada ison lusikallisen seosta kiehuvaa vettä ja kuumenna sitä kylpyhuoneessa vartin verran, suodata ja juo 2 isoa lusikallista ennen ateriaa. Kuinka parantaa eturauhastulehdusta, jos tautia ei voida hallita lääkkeillä? Sinun on autettava kehoa takiaisenjuuren, korteen tai orapihlajan keitteillä, kamomillakukilla jne.

Kurpitsansiemenet

Kurpitsan siemeniä pidetään yhtenä parhaista keinoista lievittää tulehdusta eturauhaskudoksissa. Tässä tuotteessa on uskomattoman paljon sinkkiä, mikä tekee siitä niin tehokkaan eturauhasen vastaisessa hoidossa. Joka päivä miesten täytyy syödä vähintään 30 siementä ennen ateriaa. Tämä määrä kurpitsansiemeniä sisältää päivittäisen sinkkielementin tarpeen, joka taistelee täydellisesti eturauhasen patologioita vastaan.

Kurpitsansiemenet ovat erinomainen lääke eturauhastulehduksen torjuntaan

On hyödyllistä valmistaa jälkiruoka kurpitsasta. Tätä varten sinun on kuorittava puoli kiloa siemeniä ja jauhattava ne tehosekoittimessa puuroksi. Sitten sinun on lisättävä siemenmassaan 200 g hunajaa. Pyörittele seoksesta pähkinän kokoisia palloja ja laita ne jääkaappiin. Joka aamu sinun täytyy syödä kaksi näistä kotitekoisista karkkeista, mutta sinun ei tarvitse niellä niitä heti; asiantuntijat suosittelevat niiden liuottamista hitaasti. Tämä hoito sopii erinomaisesti eturauhasen sairauksien ehkäisyyn, sitä suositellaan ottamaan kerran vuodessa kuukauden ajan eturauhastulehduksen ja muiden rauhassairauksien ehkäisemiseksi.

Mehuterapia

Kun eturauhanen tulehtuu, spesifinen mehuhoito lievittää täydellisesti patologisia oireita. Mehujen valmistamiseksi sinun on käytettävä työkaluja, kuten mehupuristin ja vihannekset. Kun potilaat nauttivat vastapuristettuja ja luonnollisia mehuja, potilaat poistavat aktiivisesti virtsahappokertymiä, mikä auttaa lievittämään tulehdusprosessia ja poistamaan patogeeniset mikro-organismit. Parantavat ja hyödyllisimmät miehen eturauhaselle ovat:

 • Porkkana- ja kurpitsamehu sekoitettuna yhtä suuressa suhteessa;
 • Seljanmarjoista valmistettu juoma, on suositeltavaa juoda 100 ml tyhjään mahaan 10 päivän ajan;
 • Parsamehu, joka tulisi juoda joka päivä, 0, 5 litraa;
 • Kasvismehut kurkuista, porkkanoista tai punajuurista, jotka tulisi juoda joka päivä, 0, 6 litraa;
 • Piparjuurimehu tai tuore retiisi ei vain lievitä oireita, vaan myös estää eturauhasen tulehduksen kehittymistä; sinun on otettava 2 ruokalusikallista mitä tahansa mehua päivässä.

Luonnollisten ja juuri valmistettujen mehujen kulutuksen seurauksena voi esiintyä lyhytaikaisia hypertermisiä reaktioita, mutta muutaman päivän kuluttua kaikki palautuu normaaliksi.

Persilja

Kuinka lievittää eturauhastulehduksen hyökkäystä? On olemassa monia suosituksia persiljan hyödyistä miesten terveydelle, ja lukuisat arvostelut vahvistavat tämän tosiasian. Persiljan säännöllinen käyttö auttaa miestä ylläpitämään normaaleja seksuaalisia toimintoja ja ehkäisee myös eturauhasen tulehdusprosessin kehittymistä. Tällainen korkea terapeuttinen ja profylaktinen vaikutus johtuu suuren määrän mineraali- ja vitamiinikomponenttien läsnäolosta mausteisen kasvin koostumuksessa. Jo sadassa grammassa vihreitä on kaksi päivittäistä annosta askorbiinihappoa ja retinolia.

Persilja ruokavaliossa auttaa välttämään eturauhasen tulehdusta

Kuinka hoitaa eturauhastulehdusta persiljalla kotona? Voit yksinkertaisesti sisällyttää sen ruokavalioosi lisäämällä sen tuoreisiin kasvissalaatteihin. Ja jotkut yrttitutkijat suosittelevat mehun valmistamista siitä. Kerta-annosta varten riittää puristaa iso lusikallinen mehua vihreistä, juoma tulee ottaa kolme kertaa päivässä ennen ateriaa, puoli tuntia. Myös eturauhasen vastaisessa hoidossa voit käyttää kasvin siemeniä jauhamalla ne jauheeksi. Sinun täytyy ottaa 4 lusikallista siemeniä, jauhaa ne, kaada kiehuvaa vettä (250 ml), keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Valmis liemi on jäähdytettävä, suodatettava ja otettava 5 kertaa päivässä suureen lusikkaan.

Persiljajuuria voidaan käyttää ensiapuna eturauhastulehduksen pahenemiseen. Sinun on otettava kaksi lusikallista raaka-ainetta ja jauhattava se ja kaada sitten lasi (0, 2 l) kiehuvaa vettä. Peitä seos kannella, keitä 10 minuuttia, jäähdytä ja suodata. Sinun on otettava 100 ml keittämistä.

Valkosipuli eturauhastulehdukseen

Valkosipulilla on antioksidanttisia ominaisuuksia; allisiinin ja fytonsidien läsnäolon ansiosta valkosipuli tuhoaa tehokkaasti bakteeri-mikro-organismeja, mikä tekee eturauhastulehduksen hoidosta valkosipulilla kotona varsin tuottavaa ja tehokasta. Rikkiyhdisteiden läsnäolo vihanneksessa tarjoaa antibioottisen vaikutuksen tulehdusprosesseihin. Valkosipuli aktivoi immuuniprosesseja myös solutasolla ja vahvistaa kehon vastustuskykyä eturauhasen tulehduksia vastaan. Vihannes on myös luonnollinen viruslääke, joten se estää infektioita pääsemästä miehen elimistöön ja samalla vahvistaa immuunijärjestelmää.

Kasviviljelmä auttaa parantamaan verisuonten toimintaa, ehkäisee lantion tukkoisuutta ja ehkäisee eturauhastulehduksen kehittymistä. Valkosipulikurssi kestää yleensä kuukauden ja perustuu tartuntaprosessin tuhoamiseen. Fytonsidien läsnäolon ansiosta tuote selviytyy tehokkaasti patogeenisten mikrobien kanssa. Hoidamme tautia infuusiolla, joka valmistetaan 400 ml: sta kiehuvaa vettä ja 5 valkosipulin kynttä. Sinun on pilkottava neilikka, kaadattava keitetty vesi ja pidettävä niitä peitettynä 12 tuntia. Ota infuusio neljäsosa lasillista ennen ateriaa.

Eturauhastulehduksen hoito valkosipulilla antaa nopean positiivisen tuloksen

Propolis

Propoliksen käyttö eturauhastulehduksen hoidossa on uskomattoman hyödyllistä. Kuinka voit ottaa sen?

 • Rektaaliset peräpuikot on valmistettu mehiläisliimasta.
 • On tarpeen kaataa 10 g propolista 30 ml: lla alkoholia ja jättää 10 päivään ravistaen sitä säännöllisesti.
 • Kun infuusiojakso on ohi, sinun on haihdutettava propolis-alkoholiseos tulella, kunnes astiaan jää ruskea nestemäinen massa ilman alkoholia.
 • Sitten sinun on lisättävä 20 g voita ja saatettava seos homogeeniseksi massaksi kylpylässä.
 • Nyt jäljellä on vain muodostaa kynttilöitä (10 kpl), jotka kääritään folioon ja säilytetään jääkaapissa.

Hoito peräpuikoilla suoritetaan 20 päivän ajan. Sinun on asetettava yksi peräpuikko peräaukkoon yöllä. Sitten he pitävät 10 päivän tauon ja toistavat sitten hoitojakson uudelleen. Propolis-peräpuikolla hoidettu eturauhastulehdus häviää yleensä melko nopeasti, eikä se koskaan palaa asianmukaisella ennaltaehkäisyllä.

Lääkäreiden suositukset

Jokainen urologi varoittaa potilasta, että sinun on neuvoteltava hänen kanssaan ennen minkään kansan tai kotihoidon käyttöä. Tämä toimenpide on tarpeen ymmärtääksesi tarkalleen, minkä muodon eturauhastulehdus potilas on kehittänyt, mitkä lääkkeet ja kotihoito ovat tehokkaimpia.

Lääkärit eivät kiellä, että monet kasvit ovat hyödyllisiä eturauhastulehdukseen, koska niillä on parantava vaikutus miesten virtsaelimistöön. Lääkärit eturauhastulehdusten hoitoon suosittelevat koivua ja mäkikuismaa, kortetta ja puolukkaa, lakritsia ja lankaa. Näillä kasveilla, kuten arvostelut vahvistavat, on anti-inflammatorisia ja diureettisia vaikutuksia. Ja seksuaalisten toimintojen palauttamiseen persilja ja sitruunamelissa, tansy ja kamomilla, ruiskukka ja cinquefoil ovat hyödyllisiä.

Ennaltaehkäisy

Jotta et etsi kotimenetelmiä eturauhasen tulehduksen hoitoon, sinun on huolehdittava ennaltaehkäisystä. On erittäin hyödyllistä hölkätä, kävellä enemmän ja tehdä aamuharjoituksia. Tutustuaksesi voit katsoa videon siitä, mitä harjoituksia on parasta tehdä ja miten.

On välttämätöntä välttää hypotermiaa ja vilustumista. On parempi nukkua kovalla sängyllä, ja sinun tulee luopua kokonaan alkoholista ja savukkeista. Jos sinua on aiemmin vaivannut akuutti eturauhastulehdus, sinun on seurattava jatkuvasti suoliston liikkeiden säännöllisyyttä. Akuutti tulehdus oikea-aikaisella hoidolla parantuu täysin, mutta taudin edetessä se muuttuu krooniseksi, joten mies on ajoittain huolissaan pahenemisesta ja uusiutumisesta. Siksi on välttämätöntä hoitaa eturauhastulehdus ensimmäisellä terveysongelmien vihjeellä, niin komplikaatiot eivät häiritse sinua.